Keresés

Helyi önkormányzatok napja

Mikor lesz a helyi önkormányzatok napja ? Miről szól a helyi önkormányzatok napja ? Milyen napra esik a helyi önkormányzatok napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a helyi önkormányzatok napja ?

Szeptember 30. ( 2024 )

Milyen napra esik a helyi önkormányzatok napja 2024-ben ?

Hétfői napra esik

Munkaszüneti nap a helyi önkormányzatok napja ?

nem
Történet / történelem
Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította a helyi önkormányzatok napjává szeptember 30-át annak emlékére, hogy 1990-ben ezen a napon tartották a 40 év utáni első helyhatósági választások első fordulóját. 1990-ben "a politikai változások szervezeti átalakulásokban is megjelentek", és minden magyarországi településen kialakultak a helyi önkormányzatok

A helyi önkormányzatok  napja a társadalom elismerése és tisztelete az Önkormányzatok tevékenysége iránt. A helyi önkormányzatok  napján különféle díjakkal tüntetik ki az önkormányzatok legkiemelkedőbb dolgozóit és méltatják munkásságukat / elért eredményeiket.

Forrás -> https://www.kormany.hu