Keresés
A holnapi nap adatait nézed. >> Vissza a mai naphoz ( április 23. ) << <<
2024.április 24.
György
Baján, Bajka, Becse, Bojána, Bojta, Bojtorján, Bonifác, Bónis, Csaba, Debóra, Egbert, Egberta, Egmont, Fidél, Fidélia, Gaszton, Gorán, Gyöngyvirág, Györe, Györgyi, Györgyike, Györk, Györke, Honóriusz, Hunor, Hunóra, Hunorka, Hümér, Kardos, Kászon, Melióra, Meliton, Melitta, Nefelejcs, Petrik, Sába, Sebő, Simon, Vajta és Vata
névnapja
Mai névnapok << Mai nap
Következő névnapok Következő nap >>

Milyen nap lesz holnap?

Szerda

Hanyadik hét lesz holnap ?

17. hét

Páros vagy páratlan hét lesz holnap ?

Páratlan hét

Holnapi névnapok / Milyen nap lesz holnap? A MaVan megmondja!

Kíváncsi vagy a holnapi névnapokra? Vagy csak más hasznos információk érdekelnének a holnapi nappal kapcsolatban? Jó helyen jársz! Nálunk megtalálhatsz minden hasznos információt a holnapi nappal (és más napokkal) kapcsolatban. Névnapok, napinformációk, érdekességek, hasznosságok és még sok miden más! Szeretnéd kideríteni, hogy milyen névnapok lesznek az elkövetkezendő napokban? Vagy éppen az érdekelne, hogy milyen nap lesz az esküvődön vagy egy más fontos jövőbeli dátumkor? Használd a dátumkeresőnket ( vagy a naplapozót ) és máris megtudhatsz mindent!

Ünnepeljük meg a holnapi névnapokat! Igen ám,de hogyan?

Hogyan ünnepeld a holnapi névnapot? Azt már biztosan tudod, hogy minden naphoz ( dátumhoz ) tartoznak meghatározott névnapok ( fő névnapok és mellék névnapok ). Ezeken a napokon az ilyen keresztneveket viselő barátainkat, ismerőseinket, rokonainkat felköszöntjük / megünnepeljük. De vigyázat! Vannak olyan magyar anyakönyvezhető nevek, amikhez nem csak egy névnap, hanem több névnap is tartozik. Ilyenkor jobb, ha óvatosan kipuhatoljuk előre, hogy a holnapi névnap alapján kiszemeltünk pontosan mikor ( melyik névnapon ) ünnepli a saját névnapját. Általában mérvadó lehet az, hogy melyik a név fő-névnapja ( ezt a holnapi nap névnapjai között sötéttel kiemelve láthatod ). Ha egy bizonyos név névnapjait keresed kattints ide!

Nem találom a holnapi névnapok között a névnapom! - Hová tűnhetnek a névnapok?

A névnapok meghatározására nincs hivatalos központi szerv kijelölve, ezért a legújabb / legfrissebb nevekhez nem biztos, hogy tartoznak hivatalos ( naptárakban szereplő ) névnapok. A névnap hiányának pótlására az egyes családok az ilyen nevekhez is kitalálnak egy napot ( általában egy személyes kötődésű, vagy más valamiért fontos napon ). Ezek a tetszőlegesen választott napok / névnapok viszont  csak az adott családon belül élnek, hivatalos névnaptárakban nem lesz megtalálható. Így eshet meg, hogy bár tudod, hogy holnap lesz a névnapod, mégsem találod majd a holnapi névnapok között nálunk illetve más névnaptárakban sem. 

Nem találod februárban a névnapod a holnapi névnapok között? - Névnapok szökőévben

Szökőévek februárjában ideiglenesen eltűnhetnek bizonyos névnapok a holnapi névnapok közül. Ilyenkor fontos, hogy ne ijedjünk meg, hiszen a február végi névnapok eltűnése szökőévekben csak átmeneti! Hogy miért tűnnek el ideiglenesen a névnapok? A válasz egyszerű: szökőévekben ( szökőév minden 4-el osztható évszám ) nem a megszokottként alakulnak a februári névnapok 24.-e után. ( Ezért tehát, ha a holnapi névnapokat ezután a nap után néznéd, máris megtaláltad az eltűnésük okát! ) Szökőévekben február 24-én egy úgynevezett szökőnapot iktatunk be a naptárba. Ezen a szökőnapon nem ünnepeljük senki névnapját, helyette áttoljuk őket február 25-re, a február 25. névnapjait áttoljuk február 26-ra ... és így tovább március elejéig, ahol már a normál névnaptár szerint ünnepeljük majd a névnapokat.

Ajándékötletek a holnapi névnapra - avagy mit ajándékozzunk névnapra?

Sokszor fejtörést okoz, hogy milyen névnapi ajándékkal lephetnénk meg az ünnepeltet, pláne ha az utolsó pillanatban vesszük csak észre, hogy egy bizonyos névnap közeleg. Szokás szerint a névnapokon egy szerényebb / kisebb ajándékokat adunk. Ilyen névnapi ajándék szokott lenni például egy kisebb csokor ( páratlan szálból álló ) vágott virág, cserepes virág, ( kézzel készült, jókívánságokkal teleírt ) képeslap, édesség / bonbon vagy valamilyen alkoholos ital ( pl.: bor ) . Mivel a névnapok igazából az ünnepeltről szólnak nem az ajándékokról, bármilyen gyorsan elkészíthető névnapi ajándék megteszi: süthetünk a névnaposnak süteményt, készíthetünk neki ( vagy küldhetünk digitálisan ) névnapi képeslapot, meghívhatjuk egy italra magunkhoz, vagy a legegyszerűbb, ha felhívjuk telefonon és felköszöntjük névnapja alkalmából!  Gyorsan és egyszerűen elkészíthető kreatív ajándék ötletekért kattints ide!