Keresés
A tegnapi nap adatait nézed. >> Vissza a mai naphoz ( július 19. ) << <<
2024.július 18.
Frigyes
Arnold, Arnolda, Arnót, Frederik, Hedvig, Hetti, Jusztin, Kámea, Kamilia, Kamília, Kamill, Kamilla, Kamilló, Lantos, Milán, Milka, Milla, Milli, Mirkó, Szemőke, Zomilla és Zsüsztin
névnapja
Előző névnapok << Előző nap
Mai névnapok Mai nap >>

Milyen nap volt tegnap?

Csütörtök

Hanyadik hét volt tegnap ?

29. hét

Páros vagy páratlan hét volt tegnap ?

Páratlan hét

Tegnapi névnapok / Milyen nap volt tegnap? A MaVan megmondja!

Kíváncsi vagy milyen névnapok voltak tegnap? Vagy csak egy pár fontos / érdekes információt szeretnél megtudni a a tegnapi nappal ( vagy más múltbéli dátummal ) kapcsolatban?A legjobb helyen jársz! Nálunk megtalálhatsz minden információt a tegnapi nappal kapcsolatban is! Napinformációk,a tegnapi névnapok, a tegnapi nap érdekességei, hasznos tudnivalók és még sok-sok miden a tegnappal kapcsolatban! Szeretnéd kideríteni, hogy milyen névnapok voltak egy már elmúlt napon / dátumon? (pl: kíváncsi vagy rá, hogy milyen nap volt amikor születtél? ) Használd a dátumkeresőnket ( vagy a naplapozót ) és máris megtudhatsz mindent!

Utólag is megünnepelheted a tegnapi névnapokat! Igen ám,de hogyan?

Túl gyorsan peregtek a napok és elfelejtkeztél egy névnapról? Semmi gond! természetesen minden embernek / névnaposnak az a legfontosabb, hogy gondoltál rá, szóval nincs még késő a névnapi jókívánságokhoz! Na de hogyan ünnepelheted a tegnapi nap névnapjait ? Azt már biztosan tudod, hogy minden naphoz ( dátumhoz ) tartoznak meghatározott névnapok ( fő névnapok és mellék névnapok ). Ezeken a napokon az ilyen keresztneveket viselő barátainkat, ismerőseinket, rokonainkat köszöntjük fel névnapjuk alkalmából. De csak óvatosan ! Nagyon sok olyan anyakönyvezhető név van, amikhez nem csak egy névnap, hanem több névnap is tartozik. Az ilyen ( több névnapos ) neveknél jobb, ha óvatosan kipuhatoljuk előre, hogy a tegnapi névnap alapján kiszemeltünk pontosan mikor ( melyik névnapon ) ünnepli a saját névnapját. Hiszen még az is kiderülhet, hogy nem is tegnap volt a névnapja, így sok kellemetlenséget előzhetünk meg! Általában a legtöbb nevet a hozzá tartozó  fő-névnapon ünnepeljük ( ezt a tegnapi nap névnapjai között kiemelve láthatod ), de sokszor ez sem jelent garanciát, tehát inkább menjünk biztosra. ( Ahol egy névnél több névnapot is látunk először érdeklődjünk a családnál és jegyezzük fel magunknak valahová a kapott dátumot! ) > > Ha egy bizonyos név összes névnapjára ( és más érdekességekre ) lennél kíváncsi kattints ide!

Nem találom a tegnapi névnapok között a névnapom! - Hová tűnhetnek a névnapok?

Sajnálatos módon a névnapok kijelölésére nem jöttek létre központi hivatalok, ezért a frissebb nevekhez nem biztos, hogy tartozik hivatalos ( naptárakban szereplő ) névnap. Az ilyen, hivatalos névnap nélküli nevek névnapjainak pótlására az egyes családok maguktól találnak ki egy napot amit utána névnapként ünnepelnek évről évre ( általában egy személyes kötődésű, vagy más valamiért fontos napot szoktak választani névnapnak, de nem ritka a már jeles eseményekhez köthető névnap sem ). Ezek a tetszőlegesen ( családok által ) választott névnapok viszont  csak az adott családon belül élnek, hivatalos névnaptárakban nem lesz megtalálható. Így eshet meg, hogy bár tudod, hogy tegnap volt a névnapod, mégsem találod majd a tegnapi névnapok között nálunk, illetve más ( a hivatalos névnapokon alapuló ) névnaptárakban sem. 

Eltűnt a névnapom a tegnapi névnapok közül, pedig eddig minden évben ott volt! - Névnapok szökőévben

Ó azok a csodás szökőévek! Vagy mégsem? Szökőévek februárjában bizonyos névnapok ideiglenesen eltűnhetnek a tegnapi névnapok közül. De nagy szerencsénkre a február végi névnapok eltűnése szökőévekben csak átmeneti! Hogy miért mozognak így a névnapok? A válasz egyszerű: szökőévekben ( ami minden 4-el osztható évszám ) nem a megszokottként alakulnak a névnapok február 24.-e után. ( Ezért fordulhat elő az, hogy ha a tegnapi névnapokat ezután a nap után nézed, sok furcsaságot tapasztalhatsz. ) Ez azért van így, mert szökőévekben február 24-én egy úgynevezett szökőnapot iktatunk be a naptárba és ezzel együtt a névnaptárba is. Ezen a szökőnapon nem ünnepeljük senki névnapját, helyette áttoljuk őket február 25-re, a február 25. névnapjait áttoljuk február 26-ra ... és így tovább március elejéig, ahol már a normál névnaptár szerint ünnepeljük majd a névnapokat.

Ajándékötletek a tegnapi névnapra - avagy mit ajándékozhatunk névnapra akár utólag is?

Komoly fejtörést okozhat, hogy milyen névnapi ajándékkal köszönthetnénk fel a névnapost, pláne ha egy kicsit későn vesszük észre, hogy lemaradtunk egy névnapról. Hagyomány szerint névnapokon egy ( a karácsonyinál vagy egy szülinapinál jóval ) szerényebb / kisebb ajándékot adunk. Ilyen névnapi ajándék lehet például egy pár szál vágott vagy cserepes virág, ( kézzel készült, jókívánságokkal teleírt ) képeslap, édesség / bonbon vagy valamilyen alkoholos ital ( pl.: bor ) . Mivel a névnapok igazából az ünnepeltről szólnak nem az ajándékokról, ezért akkor sem kell aggódnunk, ha egy kicsit megkéstünk az ünnepléssel. Bármilyen gyorsan elkészíthető névnapi ajándék megteszi: süthetünk a névnaposnak süteményt, készíthetünk neki ( vagy küldhetünk digitálisan ) utólag is névnapi képeslapot, meghívhatjuk egy italra magunkhoz, vagy a legegyszerűbb, ha felhívjuk telefonon és felköszöntjük névnapja alkalmából! ( Ezen a ponton elnézést is kérhetünk a késésért, de nem szükséges magyarázkodnunk. Aki szívből szeret minket biztosan megérti és értékeli majd a gesztust legyen az akármilyen! ) Egy biztos: annak, hogy gondoltunk rá a névnapján (vagy bármelyik más napon ) egészen biztosan sokkal jobban fog örülni, mint az ajándéknak!    > > Gyorsan és egyszerűen elkészíthető kreatív ajándék ötletekért kattints ide!