Keresés

Légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja

Mikor lesz a légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja ? Miről szól a légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja ? Milyen napra esik a légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja ?

Augusztus 15. ( 2023 )

Milyen napra esik a légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja 2023-ban ?

Keddi napra esik

Munkaszüneti nap a légierő napja / repülő fegyvernem napja / repülők napja ?

nem
Történet / történelem
A Magyar Honvédség egyik ünnepe a Repülő Fegyvernem Napja: augusztus 15. - Nagyboldogasszony ünnepe (Boldogságos Szűz Mária a repülősök védőszentje, az ő napján tartjuk a repülősök napját.) Minden közösség életének periodikusan visszatérő, kiemelkedő eseményei az ünnepnapok, hiszen azon túl, hogy alkalmat teremtenek a közösséghez való tartozás kifejezésére, elmélyítésére, megerősítik az adott közösség által elfogadott értékeket, eszméket, biztosítják a jelentős események vagy személyek emlékének megőrzését is.

Mi a fegyvernem nap? A fegyvernemi nap az egyes fegyvernemekhez, szakcsapatokhoz, illetve szolgálati ágakhoz tartozó katonai szervezetek és intézetek egyik kiemelten fontos rendezvénye, mely esemény kiváló lehetőséget biztosít az adott szervezet személyi állományának széles társadalmi nyilvánosság előtti bemutatkozására, a fegyvernemek hagyományainak ápolására és bemutatására, valamint a védőszentek kultuszának megőrzésére. A fegyvernemi napokra meghívhatók az állami és társadalmi szervek, az önkormányzatok, társfegyveres erők és testületek, rendészeti szervek és egyházak képviselői.

A Magyar Légierő a Magyar Honvédség egyik alapvető haderőneme. Feladata békében és háborúban a Magyar Köztársaság légterének ellenőrzése és védelme. A Magyar Légierő három fegyvernemből áll, úgymint repülő, légvédelmi rakéta és rádiótechnikai (radar). A Varsói Szerződés megszűnése és a szovjet csapatok kivonulása után megkezdődött a Magyar Honvédség első jelentős átalakítása. 

Forrás -> https://szerkeszto.gportal.hu