Keresés

Köztisztviselők és kormánytisztviselők napja

Mikor lesz a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja ? Miről szól a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja ? Milyen napra esik a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja ?

Július 1. ( 2023 )

Milyen napra esik a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja 2023-ban ?

Szombati napra esik

Munkaszüneti nap a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja ?

nem
Történet / történelem
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja ( korábbi nevén a köztisztviselők napja ) minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon.

1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még a köztisztviselők napja név alatt. 2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították.2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett. 2016-ig munkaszüneti nap volt a kormánytisztviselők, az ügykezelők és a közhivatalokban dolgozó fizikai alkalmazottak számára. 2017. január 1-jén lépett hatályba a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény módosítása (2016. évi CLXXX. törvény 3. §), amely alapján a Közszolgálati Tisztviselők napja, július 1-je, már nem munkaszüneti nap.

Forrás -> https://hu.wikipedia.org