Keresés

Magyarországi lengyelek napja

Mikor lesz a magyarországi lengyelek napja ? Miről szól a magyarországi lengyelek napja ? Milyen napra esik a magyarországi lengyelek napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a magyarországi lengyelek napja ?

Június 27. ( 2024 )

Milyen napra esik a magyarországi lengyelek napja 2024-ben ?

Csütörtöki napra esik

Munkaszüneti nap a magyarországi lengyelek napja ?

nem
Történet / történelem
Június 27-én ünnepeljük a Magyarországi Lengyelek Napját, a hazánkban élő lengyelek egyik legkiemelkedőbb társadalmi, kulturális eseményét.

Az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat a közös történelmi gyökerekre való tekintettel június 27-ét, Szent László király neve napját választotta a magyarországi Lengyelek Napjává. Szent László 1077-1095-ig volt Magyarország királya. Anyai ágon a lengyel Piast-dinasztia leszármazottja, Vitéz Boleslaw lengyel király dédunokája volt. Ezen a napon a hazai lengyelek ünnepségeket tartanak és átadják a Szent László-díjat valamint a "Magyarországi Lengyelekért" díjat.

Forrás -> http://www.kisebbsegiombudsman.hu