Keresés

Magyar sport napja

Mikor lesz a magyar sport napja ? Miről szól a magyar sport napja ? Milyen napra esik a magyar sport napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a magyar sport napja ?

Május 6. ( 2024 )

Milyen napra esik a magyar sport napja 2024-ben ?

Hétfői napra esik

Munkaszüneti nap a magyar sport napja ?

nem
Történet / történelem
1875. május 6-án rendezte a Magyar Athletikai Club a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000-ben hozott határozata alapján ezen a napon ünnepeljük a magyar sport napját.

Tisztelegve a magyarországi sport alapjait lerakó elődök előtt és elismerve a magyar sport sikeréért és népszerűsítéséért tett  munkájukat a Magyar Köztársaság Ifjúsági és Sportminisztere díjakat alapított, amiket a magyar sport napján osztanak ki. Ezekkel a díjakkal ezzel fejezik ki a köszönetüket a magyar nemzet nevében a hazai sportélet kiválóságai előtt, és követendő például állítja őket a felnövekvő sport nemzedékeknek. A magyar sport napján méltatják a legkiemelkedőbb magyar sportolókat,  a sportlétesítmények és egyesületek pedig változatos sporteseményekkel és rendezvényekkel várják a látogatókat.