Keresés

Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja

Mikor lesz az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja ? Miről szól az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja ? Milyen napra esik az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja ?

Május 8. ( 2023 )

Milyen napra esik az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja 2023-ban ?

Hétfői napra esik

Munkaszüneti nap az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja ?

nem
Történet / történelem
Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja a nevelői közösségek Nemzetközi Szövetségének magyar tagszervezete, a Nevelőotthonok Magyarországi Egyesülete kezdeményezésére először 1990. május 7-én rendezték meg. Azóta az anyák napja utáni hétfőn rendezik meg. Azokról szól ez a nap, akiknek mivel anya nélkül nőnek fel, hiányzik életükből az egyik legfontosabb kötelék és szeretet-forrás, amely csak részben pótolható, de sohasem helyettesíthető.

Magyarországon közel 78 ezer olyan család él, ahol az anya hiánya miatt, az apa egyedül neveli a gyermekeket. Ők a mindennapok hősei,  akik nem futamodnak meg, hanem kitartanak és ebben a helyzetben is helytállnak. Minden elismerésünk és tiszteletnk az övék.  Figyeljünk oda rájuk jobban és segítsünk nekik!

Forrás -> https://jelesnapok.oszk.hu