Keresés

Magyar katonazene napja

Mikor lesz a magyar katonazene napja ? Miről szól a magyar katonazene napja ? Milyen napra esik a magyar katonazene napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a magyar katonazene napja ?

Április 30. ( 2023 )

Milyen napra esik a magyar katonazene napja 2023-ban ?

Vasárnapi napra esik

Munkaszüneti nap a magyar katonazene napja ?

nem
Történet / történelem
Lehár Ferenc zeneszerző és katonakarmester születésének évfordulóján ünneplik a magyar katonazene napját. Április 30-án a Magyar Honvédség zenekarai és zenészei országszerte megemlékeznek az elődökről, összegzik az eddig elért eredményeket és áttekintik a jövő feladatait.

A magyar katonazene története szorosan összefügg Magyarország és honvédelmének történelmi korszakainak, valamint a magyar zenetörténet változásaival. A magyar katonazenekarok helyét és szerepét a magyar honvédelemben mindig a haderőfejlesztés illetve az átszervezések változásai határozták meg. Napjainkra a magyar katonazenei élet reprezentánsai büszkék arra a közel 1000 éves szakmai múltra amelyet az elődök ránk hagyományoztak és amellyel a magyar katonazenét egyedivé varázsolták a világban. Napjaink katonazenekarai továbbra is építve történelmi hagyományaikra hiszi, hogy korunkban minden eddiginél nagyobb szükség van az értékes kulturális eseményekre, így a zenei koncertekre is, amely biztosítja az ember szellemi harmóniájának művelését. A katonazenekarok továbbra is képviselik, népszerűsítik a magyar katonai élet szellemi és kulturális értékeit, hagyományait és állnak a hadsereg és az ország szolgálatában.

Forrás -> http://www.fricsay.hu