Keresés

Méhek napja

Mikor lesz a méhek napja ? Miről szól a méhek napja ? Milyen napra esik a méhek napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a méhek napja ?

Április 30. ( 2023 )

Milyen napra esik a méhek napja 2023-ban ?

Vasárnapi napra esik

Munkaszüneti nap a méhek napja ?

nem
Történet / történelem
A méhek napját 1994-től a Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére április 30-án ünnepeljük Magyarországon. Mivel hazánkban sajnálatos módon alacsony a mézfogyasztás, a program nem titkolt célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése. A méhek napján országszerte mézkóstolókkal, kiállításokkal, filmvetítéssel, játszóházzal várják a méhészek az érdeklődőket. Az Egyesület, a mézfogyasztás népszerűsítésén túl, hangsúlyozni kívánja a méhek természetben betöltött nélkülözhetetlen szerepét is. A rendezvényeken gyakorló méhészek, méhészeti szakírók, szakemberek ismertetik a méz emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Aki meglátogatja a rendezvényeket, akár több mint 15 fajta mézből kóstolhat és részletes ismertetést kap a különböző mézek hatásairól.

A méhek napja alkalmából nem csak a méz fogyasztásra hívják fel a méhészek a figyelmet, hanem a méhek nélkülözhetetlenségére is. A méhek megporzó munkája nélkül ugyanis, nem lenne élet a Földön! Éppen ezért óvni kell őket és különösen mostanság, amikor virágoznak gyümölcsfáink a keretekben, fokozottan gondoljunk a méhek védelmére. 

Forrás -> https://www.mehesz.eu