Keresés

Magyar fordítók és tolmácsolók napja

Mikor lesz a magyar fordítók és tolmácsolók napja ? Miről szól a magyar fordítók és tolmácsolók napja ? Milyen napra esik a magyar fordítók és tolmácsolók napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a magyar fordítók és tolmácsolók napja ?

Március 22. ( 2024 )

Milyen napra esik a magyar fordítók és tolmácsolók napja 2024-ben ?

Pénteki napra esik

Munkaszüneti nap a magyar fordítók és tolmácsolók napja ?

nem
Történet / történelem
1974. március 22-én alakult meg az ELTE Bölcsészettudományi Karának Fordító-és Tolmácsképző Központja. Erre emlékezve 1999 óta március 22-én tartják a magyar fordítók és tolmácsolók napját

A magyar fordítók és tolmácsok napja című konferenciasorozaton változatos programokkal várják az érdeklődőket : a fordítás és tolmácsolás tudományos kutatásáról szóló programokon vehetnek részt,  kutatómunkákról ( a távtolmácsolástól a lektorálás kutatásán keresztül a filmszinkronizálásig és a hangalámondásig ) hallgathatnak előadásokat, magyar és külföldi előadókat hallgathatnak meg  a csoportos fordítás, jelnyelvi tolmácsolás, webfordítás témájában. A rendezvényeken általában minden évben részt vesznek az Európai Uniós intézmények fordítási vagy tolmács-főigazgatóságának képviselői. A szakmai előadásokat általában kötetlen pódiumbeszélgetés követi a fordítói és tolmácsszakma aktuális helyzetéről.

Forrás -> https://www.nyest.hu