Keresés

Magyar zászló és címer napja

Mikor lesz a magyar zászló és címer napja ? Miről szól a magyar zászló és címer napja ? Milyen napra esik a magyar zászló és címer napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a magyar zászló és címer napja ?

Március 16. ( 2023 )

Milyen napra esik a magyar zászló és címer napja 2023-ban ?

Csütörtöki napra esik

Munkaszüneti nap a magyar zászló és címer napja ?

nem
Történet / történelem
A Országgyűlés 2014. december 16-i ülésnapján elfogadott és december 17-én határozatába foglalt döntésével március 16-át a magyar zászló és címer napjává minősítette. Azért ezt a napot választották, mert március 16-án fogadták el az 1848-as XXI. törvénycikket, amely nyilvános ünnepek alkalmával az összes közintézmény és magyar hajó esetében kötelezővé tette a nemzeti lobogó és az ország címerének használatát. A határozati javaslat indoklása kifejti, hogy „a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld színű zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége”.

A magyar zászló és címer napja ünneplése: 2018. óta kerül megrendezésre az 56 Lángja Alapítvány által szervezett felvonulás, ahol egy 1848 méter hosszú zászlót visz végig 1848 résztvevő a budapesti Andrássy úton a Hősök teréig. Az esemény védnökei Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, és Wittner Mária.

Forrás -> https://hu.wikipedia.org