Keresés

Katonai térképészet napja

Mikor lesz a katonai térképészet napja ? Miről szól a katonai térképészet napja ? Milyen napra esik a katonai térképészet napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a katonai térképészet napja ?

Február 4. ( 2024 )

Milyen napra esik a katonai térképészet napja 2024-ben ?

Vasárnapi napra esik

Munkaszüneti nap a katonai térképészet napja ?

nem
Történet / történelem

Február 4-e a katonai térképészet napja. 1919-ben ezen a napon hadügyminiszteri rendelet alapján létrejött az Önálló Magyar Katonai Térképészeti Csoport. A katonai térképészet napját a megalakulás évfordulója alkalmából tartják.

A második világháború végére a felbecsülhetetlen értékű térképanyag és eszközpark teljesen megsemmisült, a katonatérképészek jelentős része pedig vagy elesett a fronton, vagy elhagyta az országot. A fővárosban maradt, vagy visszatért csekély számú katonatérképész a harcok elültével azonnal hozzákezdett a megmaradt anyagok mentéséhez. Erről a mélypontról indult el az intézet életének új fejezete.

Amit a magyar katonai térképészet az elmúlt 101 esztendőben véghez vitt, mind hazai, mind nemzetközi összehasonlításban kiállta a próbát, ma a nemzetközi térképész közösség elismert tagjaként tekintenek rá, megbecsültségének köszönhetően pedig egyre több lehetőség adódik a hazai és nemzetközi megmérettetésre. Térképeiket a legjobbak között ismerik el, a katonatérképészek felkészültsége és szakmaszeretete pedig megbízható hátteret nyújt a jövőbeli feladatok végrehajtásához.

Forrás -> https://honvedelem.hu