Keresés

Magyar műszaki értelmiség napja

Mikor lesz a magyar műszaki értelmiség napja ? Miről szól a magyar műszaki értelmiség napja ? Milyen napra esik a magyar műszaki értelmiség napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a magyar műszaki értelmiség napja ?

Május 4. ( 2024 )

Milyen napra esik a magyar műszaki értelmiség napja 2024-ben ?

Szombati napra esik

Munkaszüneti nap a magyar műszaki értelmiség napja ?

nem
Történet / történelem
A magyar műszaki értelmiség napja a magyar mérnöktársadalom immár hagyományosan legnagyobb rendezvénye. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban. Az utóbbi évtizedek egyértelműen megmutatták, hogy az innovatív gazdaság a fejlődés, a gazdasági felemelkedés motorja. A XXI. században a gazdaság versenyképességét az ipar tudástartalma határozza meg, melynek forrása a magasan képzett munkaerő. A magyar műszaki értelmiség napja rendezvénysorozat fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy Magyarország csak akkor állhat stabil fejlődési pályára, ha a műszaki és természettudományos képzés területén markáns fejlesztési programok indulnak, nő az e területen tevékenykedő szakemberek társadalmi megbecsülése, javul a szakmai megítélése. 

A magyar műszaki értelmiség napja rendezvénysorozat  fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy Magyarország csak akkor állhat stabil fejlődési pályára, ha a műszaki és természettudományos képzés területén markáns fejlesztési programok indulnak, melynek következtében nő az e területen tevékenykedő szakemberek társadalmi megbecsülése, javul a szakmai megítélése, presztízse.

Forrás -> http://www.mmen.uni-obuda.hu/