Keresés

Haditechnikai kutatók és fejlesztők napja

Mikor lesz a haditechnikai kutatók és fejlesztők napja ? Miről szól a haditechnikai kutatók és fejlesztők napja ? Milyen napra esik a haditechnikai kutatók és fejlesztők napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a haditechnikai kutatók és fejlesztők napja ?

Március 1. ( 2024 )

Milyen napra esik a haditechnikai kutatók és fejlesztők napja 2024-ben ?

Pénteki napra esik

Munkaszüneti nap a haditechnikai kutatók és fejlesztők napja ?

nem
Történet / történelem
1930. március 1-én alakult meg a Magyar Királyi Haditechnikai Intézet. Ennek a napnak tiszteletére tartják március elsején a haditechnikai kutatók és fejlesztők napját. ( Március 1  a Nukleáris fegyverek elleni harc nemzetközi világnapja, A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napja, Polgári védelem világnapja is. ) 

A haditechnikai kutatók és fejlesztők napját első ízben 1994. március 1-jén rendezték meg. A Haditechnikai Intézet a Magyar Királyi Honvédelmi Minisztérium szerveként jött létre, azzal a rendeltetéssel, hogy a hadseregnek fegyverrel, hadi szerszámmal és egyéb felszereléssel való ellátásában a technika haladásának érvényt szerezzen a gazdaságosság figyelembevételével. Az intézmény feladata az, hogy a technikai tudományok fejlődését figyelemmel kísérje és az azok terén elért eredményeket katonai célokra való felhasználását alkalmassá tegye, úgy elméleti, mint gyakorlati téren. Ehhez szakmai függetlenséget biztosítottak a katonai és mérnöki tudással rendelkező állománynak. Európa térségben a nemzeti és regionális kutatási és innovációs rendszerek egymás mellett, egymást kiegészítve működjenek együtt. Értelemszerűen ezek a kutatási és innovációs folyamatok kiterjednek a védelmi szférára, azon belül pedig a haditechnikai kutatás és fejlesztés szakterületére. A mai kutatók feladata továbbra is, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a haza védelme, és a nemzetközi kötelezettségek teljesítése terén.

Forrás -> https://wiki.startlap.hu