Keresés

Halottak napja

Mikor lesz a halottak napja ? Miről szól a halottak napja ? Milyen napra esik a halottak napja idén, jövőre ( vagy egy másik évben )? Nálunk mindent megtudhatsz! Oldalunkon összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és sok hasznos és érdekes tudnivalót. ( Ha egy jövőbeli évszám szerint lennél kíváncsi az ünnepre / emléknapra: használd az "ünnepnapok" menüponton belüli dátumléptetőt! )

Mikor van a halottak napja ?

November 2. ( 2024 )

Milyen napra esik a halottak napja 2024-ben ?

Szombati napra esik

Munkaszüneti nap a halottak napja ?

nem
Történet / történelem
A halottak napja (latinul Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. A katolikusok november 2-án tartják, egyháztanilag a szenvedő egyház (ecclesia patiens) ünnepe, a mindenszentek november 1-i főünnepét követő ünnepnap, amikor a küzdő egyház (ecclesia militans) a szenvedő egyházról (ecclesia patiens) emlékezik meg.

Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

Forrás -> https://hu.wikipedia.org