Keresés
Egy jövőbeli nap adatait nézed. >> Vissza a mai naphoz ( május 28. ) << <<
2024.május 30.
Janka, Zsanett
Dezsér, Dezsider, Dezső, Dzsamila, Dzsámília, Dzsamilla, Dzsenet, Dzsenna, Dzsenni, Félix, Ferdinánd, Ferdinanda, Fernanda, Fernandó, Fernándó, Hanna, Horáció, Horáciusz, Jana, Janina, Jenni, Johanna, Nanda, Nandin, Nándor, Vaszília, Vászoly, Vázsony, Vazul, Zsanin, Zsanina és Zsanka
névnapja
Holnapi névnap << Előző nap
Következő névnapok Következő nap >>

Milyen nap lesz?

Csütörtök

Hanyadik hét lesz ?

22. hét

Páros vagy páratlan hét lesz ?

Páratlan hét

Milyen névnapok lesznek ezen a napon: 2024.május 30.? A MaVan megmondja!

Kíváncsi vagy a következő névnapokra? Vagy csak más hasznos információk érdekelnének egy elkövetkezendő dátummal kapcsolatban? Jó helyen jársz! Nálunk megtalálhatsz minden olyan hasznos információt, ami az adott nappal kapcsolatos! Milyen névnapok lesznek? Hányadik hét lesz? Páros vagy páratlan hét lesz? Nálunk mindent megtudhatsz! Dátumválasztáshoz használhatod a naptárunkat ( nagy színes gomb középen ), vagy lépkedhetsz a fenti naplapozó segítségével.

Megünnepelnéd a következő névnapokat? Nem árt, ha odafigyelsz!

Azt már nyilván tudod, hogy minden naptári naphoz tartoznak névnapok ( fő névnapok és mellék névnapok ) és azt is, hogy ezeken a napokon a naphoz tartozó neveket viselő barátainkat, ismerőseinket, rokonainkat köszöntjük majd fel. De vigyázz! Sok olyan név van, amihez nem csak egy névnap tartozik! ( Tudtad például, hogy a Mária névhez 33! napnyi névnap tartozik? Elképesztő ugye? ) Jobb tehát az elővigyázatosság: ha látjuk, hogy egy ismerős név névnapja közeleg és nem vagyunk 100% biztosak a dolgunkban, óvatosan puhatoljuk ki előre, hogy a kiszemeltünk mikor ( melyik napon ) ünnepli a saját névnapját> > Ha egy bizonyos név összes névnapjára ( és más  - a névvel kapcsolatos - érdekességekre ) lennél kíváncsi kattints ide!

Nem találom a következő névnapok között a névnapom! - Hová tűnt?

Sajnálatos módon a névnapok meghatározására nincs mindig hivatalos szerv kijelölve, ezért az újabb keletű nevekhez nem biztos, hogy tartozik hivatalos névnaptárban szereplő névnap. Viszont általában a családok az ilyen nevekhez is kötnek / kitalálnak névnapot, hogy meg tudják ünnepelni azt. Ez a "kitalált" névnap általában egy, a szülők által választott tetszőleges nap, amit valamilyen személyes indokból választanak ( pl. személyes emléknap, fontos élet eseményhez köthető, kiemelt jelentésű dátum, vagy egyszerűen csak egy szimpatikus dátum ami megtetszett nekik). Viszont fontos tudni, hogy ezek a nem hivatalos névnapok csak az adott családon belül élnek, a névnaptárakban nem szerepelnek. Így eshet meg, hogy bár tudod, hogy közeledik a névnapod, mégsem találod majd meg azt névnaptárunkban az adott napon.

Eltűnt a névnapom a következő névnapok közül, pedig eddig minden évben ott volt! - Névnapok szökőévben

Szökőévek februárjában ideiglenesen eltűnhetnek bizonyos névnapok. De ne aggódj emiatt, hiszen a február végi névnapok eltűnése szökőévekben csak átmeneti! A szökőévek ( minden 4-el osztható évszám ) februárjában kissé különc módon alakulnak a névnapok 24.-e után, szóval ha ebben az időszakban nem leled a neved, akkor máris megtaláltad az okát! Február 24-én egy "szökőnapot" iktatunk be a naptárba. Ezen a szökőnapon nem ünnepeljük az egyébként itt lévő névnapokat, helyette áttoljuk őket 25.-re, a 25.-edike névnapjait áttoljuk 26.-ra és így tovább tologatunk majd március elejéig, amikor is már a normál névnaptár szerint ünnepeljük majd a névnapokat.

Ajándékötletek egy következő névnapra - avagy mit ajándékozzunk névnapra?

Sokszor fejtörést okoz, hogy mivel ajándékozzuk meg a névnapost, pláne ha az utolsó pillanatban vesszük csak észre, hogy egy bizonyos névnap közeleg. Szokás szerint a névnapokon egy szerényebb / kisebb ajándékokat adunk. Ajándékozhatunk például: ( páratlan szál vágott, vagy cserepes ) virágot, ( kézzel készült, idézetes, jókívánságokkal teli ) képeslapot, édességet / bonbont vagy valamilyen alkoholos italt ( pl.: bor ) . Mivel a névnapok igazából az ünnepelt személyről szólnak nem az ajándékokról, bármilyen gyorsan elkészíthető ajándék megteszi: süthetünk a névnaposnak süteményt, készíthetünk neki képeslapot ( vagy küldhetünk digitálisat ), meghívhatjuk egy italra magunkhoz, vagy egyszerűen hívjuk fel telefonon és köszöntsük fel!     > > Gyorsan és egyszerűen elkészíthető kreatív ajándék ötletekért kattints ide!